Nederland 2023 Penning '85 Jaar Superman' 2 ounce Zilver Prooflike met kleur

€ 399,00

Door dit product te kopen spaart u 399 Zonnepunten. Uw winkelwagen bevat totaal 399 punten. U kunt deze Zonnepunten bij een volgende aankoop inwisselen tegen een waarde van € 3,99.

Aantal stuks

account_circleStuur naar een vriend
Nederland 2023 Penning '85 Jaar Superman' 2 ounce Zilver Prooflike met kleur

Nederland 2023 Penning '85 Jaar Superman' 2 ounce Zilver Prooflike met kleur

 

Herkenbare superheld
Van zijn blauwe uniform tot zijn golvende rode cape tot het 'S'-schild op zijn borst: Superman is een van de meest herkenbare en geliefde DC-superhelden aller tijden. De Man of Steel is het ultieme symbool van waarheid, gerechtigheid en hoop. Hij is 's werelds eerste superheld en de afgelopen jaren heeft Superman opnieuw uitgevonden wat het betekent om op te komen voor gerechtigheid. Superman groeide, als laatste overlevende van de gedoemde planeet Krypton, op in Smallville, Kansas. Hij is inmiddels uitgegroeid tot een ware legende: hij is het boegbeeld van moed, compassie en verantwoordelijkheid. Superman streeft er altijd naar om de goedheid van de mensheid te laten zegevieren.
 
Ontwerp
De 85 jaar Superman Zilver Prooflike is een bijzondere uitgifte. Voor dit jubileum lanceert de Koninklijke Nederlandse Munt een uitgifte waarvoor gebruik is gemaakt van koud-emaille. Hierbij hoeft geen warmte te worden gebruikt. Op de voorzijde van de zilveren penning prijkt het bekende Superman logo in kleur. Deze is speciaal door de zilversmeden van de Koninklijke Nederlandse Munt met de hand gemaakt in ons eigen atelier. Onderaan de penning zijn het munthuisteken en muntmeesterteken te vinden. Op de keerzijde van de munt staat de beeltenis van Clark Kent, die zijn jas opentrekt waardoor het bekende Superman logo op zijn borst tevoorschijn komt. Aan de zijkant staat de tekst: 85 years of Superman.

Specificaties
Metaal Zilver
Gehalte 999/1000
Gewicht 2 troy ounce (62,2 g)
Diameter 45 mm
Rand Kartel
Kwaliteit Prooflike
Oplage 85
Jaar
2023