Nederland 2022 Beneluxset 'Botanische tuinen'

€ 65,00

Door dit product te kopen spaart u 65 Zonnepunten. Uw winkelwagen bevat totaal 65 punten. U kunt deze Zonnepunten bij een volgende aankoop inwisselen tegen een waarde van € 0,65.

Aantal stuks

account_circleStuur naar een vriend
Nederland 2022 Beneluxset  'Botanische tuinen'

Nederland 2022 Beneluxset 'Botanische tuinen'

 

De Beneluxset 2020 draagt het thema ‘75 jaar vrede en vrijheid in de Benelux’. In deze set vindt u alle 24 euromunten van België, Nederland en Luxemburg in BU-kwaliteit. Bovendien bevat de set een exclusieve penning met een diameter van maar liefst 30 mm. Op de voorzijde van de penning ziet u de ‘V’ van ‘Victory’, de jaartallen ‘1940 – 1945’ en de Benelux leeuw zoals op de officieuze Benelux-vlag. Op de keerzijde treft u een vredesduif met olijftak die over de drie Benelux-landen vliegt, weergegeven op een fraai rasterlandschap, het omschrift ‘Benelux 2020’ en de tekst ‘75 jaar’ weergegeven in het Nederlands, Frans, Duits én Engels. 

75 jaar vrede en vrijheid in de Benelux
Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd reeds de basis gelegd voor de toekomstige vrede en vrijheid in de Benelux. Op 21 oktober 1943 ondertekenden de ministers Spaak (België), Van Kleffens (Nederland) en Bech (Luxemburg) tijdens hun ballingschap in Londen de monetaire overeenkomst die zou leiden tot de oprichting van de Benelux en die, op haar beurt, als inspiratiebron zou dienen voor de latere Europese Economische Gemeenschap (EEG). 

Vrede en vrijheid zijn kwetsbaar en mogen nooit als vanzelfsprekend gezien worden. Zowel België, Nederland als Luxemburg staan daarom elk jaar stil bij de Internationale Herdenkingsdag voor de Slachtoffers van de Holocaust op 27 januari. Ook heeft ieder land een eigen herdenkingsdag. In België is dat op 11 november (wapenstilstandsdag), in Nederland op 4 mei (Nationale Dodenherdenking), en in Luxemburg op 10 oktober of de zondag het dichtst bij, vanwege het religieuze component van deze herdenking.

Een unieke coproductie van alle Benelux-landen! 
Alle 8 euromunten met jaartal 2020 van België, Nederland en Luxemburg in BU-kwaliteit: dus 24 stuks in totaal
Tal van muntwaarden zijn uitsluitend geslagen voor verzamelaars en komen dus nooit in omloop
Inclusief speciale themapenning met de Benelux leeuw (Ø 30 mm)
Alle munten zijn geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt
Geleverd in genummerde verpakking met achtergrondinformatie over het thema (in vier talen)
Beperkte oplage van slechts 5.000 muntsets

Oplage: 5.000 sets
Materiaal: Divers
Kwaliteit: Brilliant Uncirculated
Diameter: Divers
Gewicht: Divers

Data papier

Jaartal
2021