2 Euro België 2021 '500 jaar Carolus V' Proof

€ 29,95

Door dit product te kopen spaart u 29 Zonnepunten. Uw winkelwagen bevat totaal 29 punten. U kunt deze Zonnepunten bij een volgende aankoop inwisselen tegen een waarde van € 0,29.

Inclusief belasting
Aantal stuks
Laatste items in voorraad

account_circleStuur naar een vriend
2 Euro België 2021 '500 jaar Carolus V' Proof

2 Euro België 2021 '500 jaar Carolus V' Proof

 

  • Officiële uitgifte ter gelegenheid van het Jan van Eyck jaar 2020
  • Schilderachtige verpakking in twee taalversies
  • Gelimiteerde oplage van max. 150.000 exemplaren
  • Wordt geleverd in een coincard met Nederlandstalige voorzijde
  • Jan van Eyck (ca. 1390 – 1441) mag zonder discussie een regelrechte vernieuwer genoemd worden. Met zijn ragfijne penseeltrekken en zijn lichtdoorlatende olieverftechniek kwam hij tot adembenemende resultaten waarvan het realisme, de zin voor het detail, de perfectie van de compositie en de kleurenbeheersing iedereen doen versteld staan. Als veelgeprezen hofschilder van Philips de Goede was hij trouwens ook één van de eersten om zelf zijn werken te signeren, wat heel ongebruikelijk was in die tijd.
     
    Over Van Eyck's leven is vrij weinig bekend, over zijn oeuvre des te meer, ook al zijn er maar een twintigtal werken van hem bewaard gebleven. Maar wat voor werken! Zowat overal ter wereld kent men zijn legendarische altaarstuk ‘De aanbidding van het Lam Gods’ dat al zes eeuwen in de Gentse Sint-Baafskathedraal prijkt en onlangs een spectaculaire opfrisbeurt onderging.
                                                   
    Dit nieuwe 2 eurostuk van de Koninklijke Munt van België toont een gedetailleerde weergave van 'De Man met de Rode Tulband', een werk dat zich in de Londense National Gallery bevindt en door velen beschouwd wordt als Van Eyck's zelfportret. Een schilderspalet met penselen, de originele signatuur van de meester en zijn naam vervolledigen de visuele compositie. De munt is verpakt in een kleurrijke coincard waarop het geschilderd zelfportret en een detail uit het Lam Gods staan afgebeeld
  • Metaal Bi-metaal (cupro nikkel /messing)
    Gewicht 8,50 g
    Diameter 25,75 mm
    Kwaliteit Brilliant Uncirculated
    Oplage max. 150.000
    Ontwerper Luc Luycx
Jaar
2021